Jön a Wi-Fi Direct

Egyszerűbb lesz a Wi-Fi használata

A hagyományos hálózatok használata nélkül kapcsolódhatnak majd egymáshoz a Wi-Fi képes készülékek.

2009.10.16 09:43ictpress

Wi-Fi Direct néven új vezeték nélküli adatátviteli specifikációt fejleszt a Wi-Fi Szövetség. A technológia segítségével az okostelefonok, a laptopok és más Wi-Fi képes eszközök közvetlenül kapcsolódhatnak majd egymáshoz. Az első Wi-Fi Direct specifikációt használó készülékek várhatóan a jövő év közepén jelennek majd meg, és ezután, egy szoftver telepítésével a régebbi Wi-Fi képes eszközöket is alkalmassá lehet majd tenni a technológia használatára.

A Wi-Fi Direct specifikációt használó készülékek automatikusan jelezni fogják, ha a környezetükben internet hozzáférési pontokat, Wi-Fi képes mobiltelefonokat vagy számítógépeket érzékelnek. "Egy nagyon könnyen használható technológiát fejlesztünk, mellyel gyorsan és egyszerűen lehet majd megosztani és szinkronizálni fájlokat, vagy éppen nyomtatni a Wi-Fi képes eszközök segítségével"- nyilatkozta a BBC-nek Kelly Davis-Felner a Wi-Fi Szövetség egyik vezetője.

Szakértők szerint a megjelenését követően rögtön széles körben el fog terjedni az új specifikáció, amely a szintén az egymás közelében lévő készülékek közötti drótnélküli adatátvitelt lehetővé tevő Bluetooth technológia jövőjét is veszélyeztetheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.