Világuralom

Az iPhone vezeti a mobil Wi-Fi használat listáját

Egy az AdMob által kiadott jelentés szerint az iPhone tulajdonosok bonyolítják a legnagyobb mobil Wi-Fi-s forgalmat a világon. Kiváltképp igaz ez az Egyesült Államokra és az Egyesült Királyságra.

2008.12.19 08:57koac, ma.hu

Nem meglepő módon az Apple telefonja elsősorban a hazájában hódít. Az amerikai mobilos Wi-Fi használatnak több mint a feléért. egészen pontosan 50.6%-ért felelnek az iPhone tulajdonosok. Az Apple telefon után a sorban, a GSM nélküli testvér, vagyis az iPod touch következik, a maga 28%-ával. Az első nem Apple termék a harmadik helyen tanyázó Sony PSP, mely az említetett adatforgalom 13.1%-áért felel.

Kontrasztként érdemes megjegyezni, hogy az androidos G1 illetve a különféle Blackberryk, még az 1%-ot sem érik el ezen összevetésben, holott ezek közül több készülékből is hiányzik a 3G támogatás, vagyis a Wi-Fi használat indokoltabb lenne.

Ami az Egyesült Királyságot illeti, ott is nagy az iPhone fölénye (46.1%), a második helyen itt is az iPod touch található (21.8%) a harmadik pedig a Nokia N95-ös készüléke (16.7%).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.