Kapcsolati tőke, nem egy kupac papírfecni

Nem figyelünk a nevek, telefonszámok, címek archiválására

Az emberek döntő többsége (88 százaléka) az íróasztalon vagy egy mappában tárolja a névjegykártyáit, vagy egyszerűen csak elhagyja őket valahol - derül ki a Lexmark felméréséből.

2009.10.05 12:37ma.hu

A megkérdezetteknek mindössze 12 százaléka tárolja digitálisan üzleti kapcsolatainak adatait, a többiek nem is törődnek túlságosan a tárolással, archiválással – derül ki a Lexmark felméréséből, melyet az európai twitterezők körében végzett.

A közvélemény-kutatás arra is rámutat, hogy a legtöbben az asztalukon, a fiókban vagy egy mappában tárolják a névjegykártyáikat, 16 százalékuk pedig szinte azonnal elveszíti őket.

Pedig a névjegykártya nem az üres udvariasság kelléke, rengeteg időt takarítunk meg, ha nem egy nagy kupac papírfecnit hagyjuk hányódni, hanem rendszerezve tároljuk az adatokat, és figyelünk a kapcsolati tőkénkre.

A Lexmark legújabb nyomtatói megoldják a problémát: beépített névjegykártya- olvasóval beszkennelik a kártya adatait, betűtípustól és –mérettől függetlenül, az adatokat pedig digitálisan tárolják. A Lexmark innovatív névjegy-szkennelési megoldása a címeket saját vagy a felhasználó által preferált más cím- és névjegyzékes alkalmazásba (pl.: MS Outlook, Lotus Notes stb.) tölti. Ez ideális azon üzleti felhasználók számára, akik időt szeretnének megtakarítani, rendet akarnak tartani az asztalukon, és szeretnék elkerülni az állandó névjegy-keresgélést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.