Két óra alatt ellátják feladatukat

Hidrogént használnak majd az új mobiltelefon töltők?

Tajvani kutatók a mobiltelefonok akkumulátorait két óra alatt feltöltő, hidrogént felhasználó eszközöket fejlesztettek ki - Az új töltőknek nincs szükségük elektromos áramra és nem károsítják a környezetet.

2009.10.03 10:40ma.hu

Tajvani kutatók a mobiltelefonok akkumulátorait két óra alatt feltöltő, hidrogént felhasználó eszközöket fejlesztettek ki.

Tajvan az energiahordozók kilencvennyolc százalékát importálja, az ázsiai ország kormánya ezért komoly összegekkel támogatja a környezetbarát technológiák fejlesztését és népszerűsítését.

A Hsinchu városában található Technológiai Kutató Intézet által most bemutatott töltők segítségével Tajvan fontos szereplővé válhat az energiatakarékos eszközök piacán.

"A hidrogén egy újrahasznosítható anyag, az általunk fejlesztett energiatakarékos eszköz pedig segíthet megóvni a környezetet. A technológiát még tovább kell fejleszteni, de reményeink szerint három éven belül egy olyan eszközt tudunk bemutatni, ami alkalmas lesz a jelenleg használt mobiltelefon töltők helyettesítésére"- mondta el Tsau Fanghei a tajvani intézet kutatója az AFP-nek.

A GT505 azonban a navigáción túl gyors internetkapcsolatot is biztosít, WiFi vagy HSDPA 3.6 technológiával.

A készülék 5 megapixeles kamerájával készített képek így akár azonnal feltölthetők bármely internetes oldalra, vagy a GT505 3 inches, rezisztív (nyomás-érzékeny), teljes érintőképernyős kijelzőjén megtekinthetők, sőt a beépített érintőceruza segítségével szerkeszthetők.

A képek tárolása a microSD-kártyával 8GB-ig bővíthető külső memória segítségével szintén rendkívül egyszerű. A GPS technológia nemcsak a tájékozódásban segít, de a "Futótárs" program alapjaként sportolás közben is a felhasználók szolgálatába áll.

A GT505 jóvoltából akár futás közben is hallgathatjuk az FM-rádiót vagy a beépített MP3-lejátszónak köszönhetően saját számainkat.

Az energiatakarékosság jegyében a telefont úgy alkották meg, hogy akkumulátorának egyszeri feltöltésével minél tovább használható legyen.

A GT505 fényerőszabályzó technológiája a környezeti viszonyokhoz igazodva automatikusan változtatja a képernyő megjelenítési üzemmódját. Így napsütésben erősebben, sötétben halványabban világít a kijelző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.