Óvakodj a szeretettől!

Valentin-napra gyúrnak a hackerek

Valentin (vagy Bálint) napja nem csak a virágosok és édességárusok egyik kedvenc ünnepe: a hackerek is lelkesen várják, hogy közelebb férkőzzenek anyagi forrásainkhoz. A rossz hír az, hogy cserébe még csak meg sem tudjuk lepni szeretteinket.

2008.02.13 18:10ma.hu

Az FBI szerint különösen nagy óvatossággal kell kezelni a Valentin-napi villanyleveleket. A népszerű ünnepet ugyanis sokan arra használnák fel, hogy hozzáférjenek olyan adatainkhoz, amelyek nem véletlenül maradnak egyébként titokban.

Nagy valószínűséggel egy Storm Worm vírus érkezhet tehát a levelesládánkba, ha kéretlen üzenetet találunk a ládánkban. Így gondolkodik a Trend Micro is, akiknek kimutatása szerint egyre több rosszindulatú üzenet érkezik Oroszországból - immár a második helyre küzdötte fel magát, megelőzve Kínát is. Így Amerika és Oroszország termeli a kéretlen levelek egyharmadát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.