Felkapottak lesznek a hírességek kedvencei

10-ből 7 mobil okostelefon lesz Európában 2012-re

A mobilpiac szakértői szerint a BlackBerry-hez hasonló okostelefonok 2012-re a piac 70 százalékot fogják kitenni Európában.

2009.08.17 15:30ictpress

Az okostelefonok olyan hírességeket vonzottak magukhoz az elmúlt években, mint Paris Hilton, vagy Barack Obama, és jelenleg az eladások 28 százalékát teszik ki az öreg kontinensen. A Gartner piackutató cég számításai szerint ez a drágább kategória 2012-re már a piac 70 százalékát fogja kitenni, a recesszió ellenére. "Az iPhone és BlackBerry-szerű telefonok iránti kereslet emelkedik, a fogyasztói kiadások csökkenése ellenére, az okostelefonokról nem akarnak az emberek lemondani" - mondta el Carolina Milanesi, a Gartner mobilkutatásért felelős igazgatója.

Mindeközben a mobiltelefonok iránti kereslet az ipar történetében másodszor, csökkenést kénytelen elszenvedni. Az első három negyedévben 6,2 százalékkal csökkentek a mobileladások, 286 millió darabra. Az okostelefonok iránti kereslet 27 százalékkal növekedett, 41 millió készülékre. Milanesi szerint a Karácsony nagyot fog dobni az eladásokon, olyan új modellekkel, mint a Palm Pre, és számos más készülék.

"Azok a cégek, melyek késlekedtek az okostelefonok bevezetésével, mint a Nokia és a Sony Ericsson, mindent meg kell tenniük, hogy vásárlóik ne vándoroljanak máshova. A Nokia és a Microsoft a múlt héten írtak alá egy megállapodást, miszerint a szoftveróriás Office programcsomagjával fogják ellátni a cég telefonjait" - írta meg a Telegraph.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.