Egyre eltérőbb igényeik vannak a fogyasztóknak

2014-re az olcsó mobilok lesznek többségben

A Juniper Research kutatása szerint a különböző fogyasztói csoportok egyre eltérőbb igényekkel jelentkeznek a mobilpiacon.

2009.08.16 12:15ictpress

A fejlődő országokban az olcsó készülékek piaca bővül, míg a gazdagabb területeken az okostelefonok egyre népszerűbbek. A középkategória egyre kisebb részt hasít ki magának. A felső- és az alsókategóriás készülékek együttesen a piac 79 százalékát fogják birtokolni 2014-re, több mint egymilliárd készülékkel.

A gyártók és a mobilszolgáltatók már készülnek az eltérő igények kielégítésére. A Nokia, az Apple és a Research in Motion jó pozíciókkal rendelkeznek az új leosztásban, azonban az olyan gyártók, melyek a középkategóriára helyezték a hangsúlyt a múltban, mint a Sony Ericsson és a Motorola, új stratégia kidolgozására kényszerülnek.

A számítások szerint az olcsó készülékekből 700 millió talál gazdára 2014-ben, ami 31 százalékos növekedés a 2008-as eredményhez képest, de a jósolt 2012-es 716 milliós darabszámnál némileg kevesebb. Mindeközben az okostelefon eladások a 360 millió darabot is el fogják érni az időszak végére. A középkategóriás készülékek eladásai várhatóan 41 százalékkal esnek majd vissza, állt a Juniper Research közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.