A nem drága készülékek lesznek a kelendőbbek?

Olcsó mobilt vegyenek!

Évente több mint húsz százalékkal nő majd és meghaladja a hétszázmilliót az alsó kategóriás mobilok eladása 2009 és 2014 között a Juniper Research szerint - Az olcsóbb készülékek eladásait legnagyobb mértékben a fejlődő országok piacain növelhetik a gyártók.

2009.06.14 09:30ma.hu

Huszonkét százalékkal nő majd évente az alsó kategóriás mobilok eladása és 2014-ig meghaladhatja a hétszázmilliót, derül ki a Juniper Research előrejelzéséből.

Az elemzőcég szerint a gyártók és a szolgáltatók a legnagyobb mértékben a fejlődő országok piacain tudják majd növelni az eladásaikat.

Indiában és Pakisztánban már most is jelentős mértékben megugrott az alsó kategóriás készülékek iránti kereslet, mivel a szolgáltatók már öt dollárnál olcsóbban is kínálnak készülékeket ezekben az országokban és különféle szolgáltatásokat fejlesztenek ki a mobiltelefonok tulajdonosai számára.

"A következő hat évben az új mobiltelefon használók nyolcvan százaléka a fejlődő országokból jön majd. A gyártók és a szolgáltatók, akkor érhetnek el árütő sikereket ezeken a területeken, ha alacsonyan tudják tartani az áraikat, és folyamatosan támogatást nyújtanak majd a készülékeikhez különböző személyes és szociális szolgáltatások fejlesztésével. A mobilipar szereplőinek teljesen új üzleti modellekre lesz szüksége a fejlődő piacokon, és meg kell győzniük a különböző kormányokat, hogy ne sújtsák különadókkal a készülékek kereskedelmét."- mondta el Andrew Kitson a Juniper Research elemzésének a szerzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.