Perelnek a külföldi producerek

Pornós szerzői jogokat sértettek a dél-koreai netezők

Külföldi pornó producerek indítottak pert a dél-koreai internetezők ellen, mivel azok megsértették szerzői jogaikat.

2009.08.13 14:00ictpress

A szokatlan perben egy helyi cég képviseli 50 amerikai és japán pornó producer ügyét, 10 ezer nagymennyiségű pornót feltöltő felhasználó ellen.

A feljelentést egyszerre 10 rendőrségen tették meg, mondta el a Nemzeti Rendvédelmi Ügynökség szóvivője, de nem volt hajlandó további részleteket elárulni.

Egy nyomozó az ügynökségtől elmondta, hogy a külföldi producerek arra kérték fel a rendőrséget, hogy indítsanak nyomozást szerzői jogsértés ügyében, amire Koreában akár börtönbüntetést is kiszabhatnak.

Egy helyi újság szerint keményen fel fognak lépni az ügyben, mivel a kontrollálatlan pornó megosztás káros lehet a fiatalokra nézve, a világ egyik internettel legjobban ellátott országában.

A hivatalnál elmondták, hogy a producerek pénzügyi kártérítést is akarnak, mivel üzletileg is megkárosították őket. A feltöltést lehetővé tevő cégeket is be fogják ezért perelni.

Néhány feltöltő komoly anyagi haszonra, akár 24 ezer dollárra is szert tett havonta a képek által, írta meg a Yahoo! News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.