A hangoskönyv sem fér bele

Kína a hangpornót is betiltotta

Egy olyan erotikus hangoskönyveket forgalmazó honlapot szüntettek meg az interneten megjelenő szexualitás ellen küzdő kínai hatóságok, melynek több mint félmillió regisztrált tagja volt.

2009.03.20 19:09ictpress

A kínai hatóságok megszüntették az ilisten.cn nevű, erotikus hangoskönyveket forgalmazó weblapot, az oldalt üzemeltető cég négy dolgozóját pedig őrizetbe vették, derül ki kínai állami újságok tudósításaiból. A honlapnak több mint félmillió regisztrált tagja volt, akik pajzán történeteket töltöttek le fiatal nők előadásában.

A rendőrség letartóztatta a kínai hangpornó egyik legnagyobb sztárját is, aki az ilisten Éjszakai Beszélgetések című felvételsorozatához adta a hangját, amit közel két millióan hallgattak meg tavaly és 6000 dollár bevételhez juttatta az oldal üzemeltetőit. A honlap jelenleg nem elérhető a munkatársaival pedig nem sikerült felvennie a kapcsolatot a PC World tudósítójának.

A kínai kormány januárban felszólította az ország internetes piacának az összes jelentős szereplőjét és a Kínából elérhető külföldi honlapok üzemeltetőit, hogy tisztítsák meg az oldalaikat a szexuális tartalmaktól. A határozott fellépés oka egy, az ázsiai országban rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált szex videó volt, de sokak szerint, az akciót csak ürügyként használják az ország vezetői, az ellenzéki véleményeket is közzétevő oldalak bezárására.

A kínai hatóságok a közerkölcs megsértéséért idáig közel kétezer honlapot szüntettek meg és ötven embert vettek őrizetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.