Szülői felügyelettel kapott zöld utat

A pornó bevette az iPhone várát

Az új 3.0-ás verziószámú szoftver fejlettebb szülői felügyeleti opciói miatt mostantól szabad az út a pornós alkalmazások előtt.

2009.06.26 09:29ictpress

Köztudottan az Apple erősen szűri azokat az alkalmazásokat, amik nem felelnek meg bizonyos feltételeknek. Ilyenek a pornográf tartalmú szoftverek is, amik előtt azonban mostantól zöld az út. Ennek egyszerű oka van, az új 3.0-ás iPhone szoftverben sokat javítottak a szülői felügyelet funkción, így már megoldható, hogy a gyermekek ne vásárolhassák meg a kérdéses programokat.

Természetesen ez csak akkor igaz, ha a szülők előtte gyermekük telefonján beállították a megfelelő korlátozásokat, így a csemeték nem tudnak majd szexuális témájú szoftvert feltelepíteni a készülékre. A lépés az Apple részéről érthető, hiszen a jó minőségű alkalmazásokra akkor is szükség van, ha azok szexuális témájúak. A pornóiparban óriási pénzek vannak, amikből az Apple is részesedhet ily módon, de megadja a lehetőséget, hogy csak azok érhessék el a tartalmakat, akiknek tényleg készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.