Egyedülállóan hátborzongató

Szexuális bűnözőkre kíváncsi? Csak kapcsolja be az iPhone-ját!

Ötvenezer elítélt szexuális bűnöző él az Egyesült Államokban. Egy iPhone alkalmazás megmutatja, hogy hol laknak és hogyan néznek ki.

2009.07.28 15:10ictpress

Amerika összes államában kötelesek bejelenteni a tartózkodási helyüket a hatóságoknál a nemi erőszak elkövetéséért vagy gyerekek megrontásáért elítélt személyek.

A regisztrált szexuális bűnözők adatbázisának a felhasználásával a ThinAir Wireless egy olyan iPhone alkalmazást hozott létre, melynek segítségével könnyen elkerülhető a találkozás az erőszaktevőkkel.

Az Offender Locator nevű program az iPhone navigációs rendszere segítségével először meghatározza, hogy éppen hol tartózkodik a szoftver felhasználója, majd pedig egy térképen megmutatja a környékén lakó szexuális bűnözők címét, fényképét, születési idejét, és az általuk elkövetett törvénysértéseket.

Az iPhone tulajdonosok az összes olyan ismerősük környékén lakó szexuális bűnözők adataihoz is hozzáférhetnek az Offender Locator segítségével, akinek a címét elmentették a telefonjukban.

"Az Offender Locator használva bárki könnyedén kiderítheti, hogy élnek-e elítélt szexuális bűnözők a lakóhelye környékén. Az erőszaktevők és a gyerekek megrontói tudják, hogy hol lakik a családod, ideje, hogy te is megtudj valamit róluk, és jobb döntéseket hozzál arról, hogy hol játszhatnak a gyerekeid"- olvasható a ThinAir Wireless iTunes oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.