A készüléket fel lehet törni

Már a neten az iPhone 3GS Jailbreak

Néhány héttel a megjelenése után felkerült a netre az Apple iPhone legújabb verziójához szánt szoftver, amivel a készüléket fel lehet törni.

2009.07.04 13:27ictpress

A 20 éves George Hotz törte fel először az iPhone-t, és most ő volt az aki kiadta az iPhone 3GS-hez szánt jailbreak programot, purplera1n kódnéven. Jelenleg kizárólag Windows operációs rendszeren érhető el, és szükséges hozzá a legfrissebb iTunes szoftver is. Hotz egy blogbejegyzésben megírta, hogy hamarosan Mac-re is érkezik a törést végző szoftver.

Az iPhone Dev Team már korábban kiadott egy, a 3.0-ás iPhone operációs rendszerhez egy törést, de ez a 3GS készüléken nem működött. A fiatal hacker programja igen, viszont nem teszi kártyafüggetlenné a készüléket, írta meg a TechCrunch.

Hotz az oldalán leírja az egyszerű eljárást, amit el kell végezni a töréshez, de figyelmezteti a kísérletező kedvű felhasználókat, hogy ez még csak egy béta eszköz, úgyhogy mindenképpen készítsenek biztonsági másolatot adataikról előtte. Szerinte az Apple előbb-utóbb megtalálja a törést lehetővé tevő hibát, kihoz egy frissítést, és akkor ő megint keres egy kiskaput, és a játék újrakezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.