Az elektronikus levelezésbe "kukkantottak" bele

Kémprogramot telepített egy Blackberry frissítés

Egy olyan frissítés letöltésére buzdította az Etisalat mobilszolgáltató közel százötvenezer BlackBerry tulajdonos előfizetőjét az Egyesült Arab Emírségekben, ami kárt tett a készülékeikben és lehetővé tette az elektronikus levelezésük megfigyelését.

2009.07.22 10:44ictpress

Az Etisalat mobilszolgáltató száznegyvenötezer BlackBerry tulajdonos előfizetőjének küldött egy frissítés letöltésére felszólító szöveges üzenetet az Egyesült Arab Emírségekben. Bár a szolgáltató azt írta az sms-ben, hogy a frissítés telepítése jelentősen növeli majd a készülékek teljesítményét, a programot telepítők semmi erre utaló jelet nem tapasztaltak, viszont gyakori fagyásokról számoltak be, és a telefonjuk akkumulátora is rövidebb ideig működött, miután telepítették a frissítést.

A gyakori meghibásodások miatt a BlackBerry mobilok gyártója a Research In Motion megvizsgálta az Etisalat frissítését és kiderítette, hogy szolgáltató félrevezeti az ügyfeleit."A program független szakértők szerint nem a telefonok teljesítményét növeli, hanem egy központi szerverre küldi vissza a BlackBarry tulajdonosok fogadott üzeneteit. A frissítés írói a kémprogram segítségével a felhasználók mindenféle a telefonon tárolt személyes adatához hozzáférhetnek." - olvasható a Research In Motion közleményében.

A cég a közelmúltban kiadott egy saját frissítést az Egyesült Arab Emírségekben élő BlackBerry tulajdonosok számára, mellyel eltávolíthatják az Etisalat programját a készülékükről. Az Etisalat egy múlt heti közleményében azt írta, hogy apróbb hibák ugyan előfordulhatnak a frissítésük telepítése után, de a telepítésre, a szerviz szolgáltatás javítása érdekében szükség van. A szolgáltató képviselői azóta nem nyilatkoztak a programról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.