Láthatáron egy új iPhone megjelenése

A Blackberry Curve lenyomta az Apple okostelefonját Amerikában

Az okostelefonok eladási listáját fél évig az iPhone vezette Amerikában, az utolsó üzleti negyedévben viszont a Blackberry Curve modelljéből értékesítették a legtöbbet az Egyesült Államokban.

2009.05.06 09:13ictpress

A Blackberry Curve volt a legkelendőbb okostelefon az Egyesült Államokban az idei év első három hónapjában az NPD adatai szerint. Az eladási listán a hosszú idő után második helyre szorult iPhone mögött is két Blackberry modell, a Storm és a Pearl található. Az Android operációs rendszert használó G1 csupán az ötödik legnépszerűbb okostelefon volt Amerikában az első negyedévben.

A NPD elemzőcég szerint a Blackberry Curve-nek azért sikerülhetett az első helyre kerülnie az eladási listán, mert amíg a Research in Motion mobilját az összes amerikai szolgáltatónál meg lehet vásárolni, addig az iPhone-t csak az AT&T forgalmazza, ráadásul a Curve népszerűségét a vásárlók körében számos akció és kedvezmény is növelte. A Research in Motion piaci részesedése 15 százalékkal nőtt, és elérte az 50 százalékot az okostelefonok amerikai piacán, az Apple és a Palm részesedése pedig egyaránt tíz százalékkal esett vissza az utolsó üzleti negyedévben.

Az okostelefonok piaca folyamatosan növekszik az Egyesült Államokban és az utolsó negyedévben az összes eladott mobil 23 százaléka okostelefon volt Amerikában. Az elkövetkező néhány hónapban a Palm Pre modellje és egy új iPhone is meg fog jelenni, ami várhatóan átrendezi majd a legnépszerűbb csúcskategóriás mobiltelefonok sorrendjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.