Szomorkodik Obama

Leteszi-e a Blackberry-t az elnök?

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk a legutóbbi három elnök e-mailezési szokásairól. De vajon mire számíthatunk Barack Obama esetében?

2008.11.18 13:15Z., ma.hu

Elődjével ellentétben a napokban megválasztott Barack Obama nem fél a technikától, hanem használja azt. A leendő elnököt már többször is lefényképezték, miközben kedvenc Macintosh számítógépét vagy Blackberryjét használja.

Rossz hír ezért Barack Obama számára az, hogy győzelme miatt lehet, hogy le kell mondania ezekről az eszközökről - részben vagy egészben. A helyzet ugyanis Amerikában az, hogy az elnöki leveleket a bíróság és a Kongresszus is felhasználhatja az elnök ellen, ha azt feltételezik, hogy rá kellene nézni az elnök tevékenységére. Ezért tehát - hogy ne az általa elküldött levelek kinyomtatott verzióival mossák fel a Kongresszus folyósóit oda és vissza - Obamának igencsak érdekében állna, hogy lemondjon kedvenc eszközeiről.

Nem kizárt tehát, hogy a megválasztott elnök teljes mértékben lemond az e-mailezés szabadságáról. És persze nem szabad elfelejteni a gonosz biztonsági problémákat is. Mi van például akkor, ha a Gaz Terroristák valahogy nyomon tudják követni az Elnököt a Blackberryjét bemérve? A biztonságiak pont az ilyesmi James Bondos trükközéseket akarják elkerülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.