A T-1000-es elfogyott

Robotvásár Japánban: kutya, macska és a robottárs

Megnyílt csütörtökön a tokiói Játékvásár, melyen a legújabb high-tech kütyüket vonultatják fel a gyártók.

2009.07.18 17:57ictpress

Japán egyik leginkább kedvelt figurája a Doraemon, melyből a Bandai cég készített egy robottársat. A 16 cm magas robot 1300 szavas szókinccsel rendelkezik, és beszélget a játszótársával, annak ellenére, hogy valójában nem ismeri fel az elhangzottakat. A játék szeptemberben kerül majd a japán boltokba, fogyasztói ára 330 dollár körül fog mozogni.

Az elektronikus háziállatok nagy hangsúlyt kaptak a mostani vásáron, a bolondostól a komolyabb és persze drágább termékekig szinte mindent megtalálhatunk. Ezek a háziállatok azért is örvendnek nagy sikernek, mivel Japánban számos társasházba nem engedik be a kutyákat és macskákat, így a robotok helyettesítik őket. A Sega robotmacskája szenzorokkal felvértezve várja, hogy gazdija foglalkozzon vele, reagál az érintésre és a fényre is, de még hanyatt is fekszik egy kis simogatásra, ára 100 dollár körül fog mozogni és július végétől már kapható is lesz. A Bandai Yuu-no-kei hűséges társa lehet azon 30 körül férfiaknak, akik nem végeznek elég testmozgást.

A kütyüben van lépésszámláló és egy történeti szál is van, mely a megtett út mértékéhez viszonyítva halad előre. A japán játékpiac egy százalékkal zsugorodott a tavalyi évben, a high-tech játékok eladásai viszont 5%-kal csökkentek, írja a Japantoday.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.