Yahoo Live!

Felvásárolná a Microsoft a Yahoot

A Microsoft Corporation ismertette, hogy a Yahoo! Inc. igazgató tanácsának javaslatot tett a forgalomban lévő részvényeinek felvásárlására 31 dolláros részvényenkénti áron, ami hozzávetőlegesen 44,6 milliárd dolláros könyv szerinti értéket jelent.

2008.02.04 08:30ma.hu

A Microsoft javaslata szerint a Yahoo! részvényesek választhatnak a pénzbeli kifizetés vagy a Microsoft részvények között; a teljes kifizetendő összeg fele készpénzből, másik fele Microsoft részvényekből áll. A Microsoft javaslata 62 százalékkal magasabb, mint a Yahoo! 2008. január 31-i részvényárfolyama.

"Nagyon tiszteljük a Yahoo!-t, közösen még vonzóbb megoldásokat tudunk kínálni a felhasználóknak, kiadóknak és hirdetőknek, miközben piaci helyzetünk jobb lesz, hatékonyabban versenyezhetünk az online szolgáltatások piacán" - jelentette ki Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója "Véleményünk szerint kettőnk egyesülése minden eddiginél nagyobb értéket képvisel részvényeseink felé, az iparági partnereink és ügyfeleink számára pedig szélesebb választási és innovációs lehetőséget biztosít."

"Az internet progresszíven átalakította életünket, vállalkozásainkat és még társadalmunkat is, a Yahoo! úttörő szerepet vállalt ebben a magas szintű szolgáltatások biztosításával és infrastruktúra kiépítésével" - ismertette Ray Ozzie, a Microsoft vezető szoftvertervezője. "Ennek a két csapatnak az egyesülése lehetővé teszi, hogy közösen olyan új felhasználói élményt biztosítsunk ügyfeleinknek, melyeket egyedül egyikünk sem érhetett volna el."

Az online hirdetési piac nagy léptékben bővül; a 2007-ben 40 milliárd dolláros bevételű piac az előrejelzések szerint 2010-re közel 80 milliárd dollárt ér. Az iparág most érkezett el a konvergencia és konszolidáció pillanatához. Ezt a piacot manapság egy játékos uralja. A Microsoft és a Yahoo! közösen versenyképes választási lehetőséget jelent, miközben hatékonyabban szolgáljuk ki ügyfeleinket és partnereinket.

"A két cég egyesített vagyona és a szolgáltatásokra való erőteljes összpontosítás lehetővé teszi, hogy gazdaságosan működjünk, miközben a R&D tevékenység eléri azt a kritikus tömeget, ami az innovációs áttörésekhez szükséges" - közölte Kevin Johnson, a Microsoft Platform és Szolgáltatások részlegének elnöke. A két vállalkozás egyesülése egy hatékonyabb céget eredményez, négy területen lesznek szinergiák: megnő az elérhető közönség száma, ez nagyobb értéket képvisel a hirdetők felé; gyorsul az innováció a mérnöki tehetségek egyesítése révén; hatékonyabban működik a vállalat a redundáns költségek lefaragása után; a feltörekvő technológiák - video és mobil - területén megnő az innovációs készség. A Microsoft úgy gondolja, ez a négy terület 1 milliárd dollár értékű megtakarítást eredményezhet.

A Microsoft kidolgozott egy tervet és egy folyamatot, ami mind a két cég alkalmazottait érinti, és arra ösztönzi őket, hogy az egyesített tevékenység integrálására összpontosítsanak. A Microsoft jelentős munkaerő-megtartó csomagokat szándékozik kínálni a Yahoo! mérnökeinek, kulcsfontosságú vezetőinek és alkalmazottainak.

A Microsoft úgy véli, hogy a javasolt egyesülés megkapja az összes hatósági engedélyt és várakozásai szerint a javasolt tranzakció a 2008-as naptári év második felében fejeződik be. A Microsoft elkötelezett, hogy szorosan együttműködjön a Yahoo! vezetésével, igazgatótanácsával és részvényeseivel , ennek az ellenállhatatlan ajánlatnak az értékelési folyamatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.