Blu-rayes Xbox még biztos nem lesz

Haladék a HD-DVD-nek: a Microsoft még nem akar váltani

A Warner bejelentése után (miszerint a cég szakít a HD DVD-vel és marad csak a Blu-raynél) már egyértelműen eldőlni látszott, hogy vége a HD-háborúnak. Pláne, mikor a Microsft is felvetette, hogy fontolóra veszi a technológia használatát. Pedig nem is mondott ilyet.

2008.01.10 06:30ma.hu

Sokan végképp eltemették a HD DVD-t (mintha nem lenne amúgy is macerás helyzetben), amikor felröppent a hír: a Microsoft is szakít a formátummal, és elérhetőek lesznek az Xboxokhoz a Blu-ray olvasók. A hír elég komoly volt ahhoz, hogy mindenki felfigyeljen rá. A cifra csak az, hogy ilyet a redmondi cégtől senki sem mondott. Legalábbis hivatalosan.

A cég által kiadott közleményben feketén-fehéren ott áll: a Microsoft töretleül hisz abban, hogy a HD DVD a megfizethető megoldás a magas minőségre. Épp ezért jelenleg eszébe sem jut a Blu-rayjel, mint lehetőséggel foglalkozni.

Az, hogy nem zárják ki azt, hogy a jövőben esetleg a Blu-ray lehetőségével is foglalkozhatnak, nem jelent mást - állítják - mint hogy most abszolút eszükbe sem jut ilyesmi.

Várjuk azért ki a végét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.