Június 4. és 7. között voksolhat Európa

Az Euronews és a YouTube is beszáll az EP-választási kampányba

Az Euronews tévécsatona és a YouTube videomegosztó internetes platform is beszáll az európai parlamenti (EP-) választási kampányba, azzal, hogy igyekszik kapcsolatot teremteni képviselőjelöltek és szavazópolgárok között.

2009.05.05 14:27MTI

A YouTube - mint azt kedden bejelentették - még e héten beindítja Európai kérdések című csatornáját, amely a www.youtube.com/questionsforeurope internetes helyen lesz elérhető három nyelven, angolul, franciául és németül.

Az érdeklődők feltölthetik szóban megfogalmazott kérdéseiket azoknak, akik indulnak az EP-képviselői helyekért folytatott küzdelemben. Az Euronews, - amely főleg, de nem kizárólag az unió ügyeire összpontosító, angolul, franciául, németül, olaszul, spanyolul, portugálul, oroszul és arabul sugárzó hírtelevízió - a legérdekesebb kérdéseket kiválogatja, és nagy nézettségű időpontokban olyan műsorokkal kíván jelentkezni, amelyekben a kérdezőket szembesítik a válaszadókkal.

Ez utóbbiak között nem csupán európai parlamenti karrierre pályázó politikusok, hanem politikai szakértők, illetve újságírók is lesznek majd.

Az EP-választást június 4. és 7. között tartják az EU 27 tagországában. Egészen június 3-ig lehet kérdéseket feltölteni a YouTube-ra, és az utolsó válaszoló műsor június 12-én, tehát már a választási eredmények ismeretében lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.