Egyre népszerűbb a szolgáltatás

Robbanás előtt a mobilinternet-használat

A telefonok fejlődése egyre több ember számára teszi vonzóvá a mobilinternet előfizetést - A mobil technológia az internethasználat növekedésének a motorjává válhat világszerte.

2009.04.26 10:20ma.hu

Három és fél milliárd mobiltelefon van a világon, és egyre nagyobb részük képes a világháló megjelenítésére.

A szakértők szerint mobiltelefonok hamarosan azok számára is lehetővé teszik majd az internet használatot, akinek erre anyagi okokból, vagy a hálózat hiánya miatt nem volt lehetőségük.

"Több ember fog életében először mobiltelefonon internetezni, mint laptopon. A világháló sebessége, mérete és a felhasználóinak a száma is tovább növekszik majd, a mobil készülékeknek hála."-
mondta el Vinton Cerf a korábban az APRANET-en és az alapvető internetes protokollokon is dolgozó tudós a madridi World Wide Web konferencián.

A világháló atyjának tartott a HTML protokollokat kifejlesztő Tim Berners-Lee szerint milliók számára teszik majd lehetővé az internetezést a fejlődő országokban a netezésre alkalmas mobiltelefonok.

"A mobilinternetezés a legegyszerűbb módja annak, hogy valaki egy fejlődő országban fellépjen a világhálóra." - állítja Berners-Lee.

A Föld lakosságának jelenleg 23 százaléka rendelkezik internet eléréssel, Afrikában azonban ez az arány csak öt százalék.

Elemzők szerint a mobilinternet széles körű elterjedését idáig az hátráltatta, hogy a telefonok vagy a PDA-k kis kijelzőjén meglehetősen nehéz volt a weblapokat nézegetni.

A zoomolást és az oldalak mozgatását megkönnyítő iPhone megjelenése óta, azonban egyre több ember számára vált vonzóvá a mobiltelefonos internet elérés, az Apple adatai szerint pedig az iPhone tulajdonosok 95 százaléka használja netezésre is a telefonját.

Az előző néhány évben számos más gyártó is adott ki az internetezést megkönnyítő telefonokat és az ilyen készülékek ára csökkeni kezdett.

A mobiltelefonos internetezés lehetősége ezért kezd széles körben elérhetővé válni. A mobilnet felhasználóinak a számát növeli az is, hogy egyre több alkalmazást és honlapot fejlesztenek kifejezetten a mobil készülékek számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.