Lengyelországban nyitnak gyárat

A Toshiba Kelet-Európába jön, de nem hozzánk

Nagy-Britanniából, Plymouth városából Lengyelországba költözik a japán Toshiba televíziós készülékeket gyártó üzeme: 270 állás szűnik meg brit földön, a "költözést" augusztus végéig befejezi a japán cég. 2006. október közepe óta gyártanak folyadékkristályos tévéket a délnyugat-lengyelországi Kobierzyceben.

2009.04.24 15:09MTI

Mint a brit sajtó közölte, a Toshiba olyan döntést hozott, hogy központosítja televíziógyártását Európában, költségtakarékossági megfontolásokból.
 
Az átalakulásnak a japán elektronikai cégnél világszerte közel 4 ezer újabb munkahely esik áldozatul, a már elbocsátott 4 és fél ezer időszakos állás után. A vállalat legrosszabb üzleti évét zárta tavaly, vesztesége 350 milliárd jen volt, ami megfelel 2,3 milliárd angol fontnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.