A többség a kézzel írt szerelmes levélnek örülne

Már az öregek sem írnak hagyományos leveleket

Az idősebbek közül is egyre többen küldenek emailt, vagy sms-t a kézzel írt levelek helyett Nyugat-Európában.

2009.04.20 13:29ictpress

Míg a hetvenesek több mint a hetven százaléka írja kézzel a leveleit Angliában, az ötven éveseknél ez az arány ötven százalék körül van, derül ki a Saga közvélemény kutató cég több mint tízezer fő részvételével készült felmérésből. Bár a vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy egyre kevesebben írnak kézzel leveleket és néhány évtizeden belül a hagyományos levelezés szokása teljesen feledésbe merülhet, a megkérdezettek közel nyolcvan százaléka azt mondta, hogy többet jelentenek számára a kézzel írt levelek, mint az emailek, vagy a gépelt levelek.

Egy másik felmérésből az derült ki, hogy az emberek több mint hatvan százaléka egy kézzel írt szerelmes levélnek örülne a legjobban, hét százaléka a romantikus emaileket részesíti előnyben és csak három százaléka szeretné azt, ha valaki sms -ben értesítené arról, hogy vonzónak találja. A kézzel írt szerelmes leveleit ráadásul a megkérdezettek több mint a harmada megőrízte. Mindkét felmérés eredményei azt mutatják, hogy a legtöbb ember számára értéket jelentenek a kézzel írt levelek, melyekből minden évben kevesebbet küldenek.

Magyarországon viszont még egy darabig nem fogja átvenni a hagyományos levelezés szerepét az elektronikus az idősek körében, legalábbis erre utal, hogy az ötven évnél idősebb magyarok kevesebb, mint a húsz százaléka internetezik rendszeresen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.