Haszontalan

Csak e-mail, semmi más

A New York-i illetőségű Peek rövidesen egy olyan mobil eszközt dob piacra, mellyel csupán elektronikus leveleinket kezelhetjük majd.

2008.08.22 13:01koac, ma.hu

Európai szemmel mindig is furcsa volt követni a különböző amerikai távközlési szokásokat, míg mifelénk már szinte mindenki mobiltelefonnal rohangált, addig az Egyesült Államokban továbbra is nagy keletje volt a csipogóknak. Hasonlóan furának tűnhet számunkra a Peek új kütyüje, melynek egyetlen funkciója, hogy e-mailjeinket kezelhetjük általa.

Bármilyen meglepőnek is tűnik, a Peeknek mégis sikerült megindokolnia, hogy mi szükség is lehet egy ilyen készülékre. Arra hivatkoznak, hogy egy felmérés azt mutatja, hogy az emberek 90%-ának nem szokása útközben ellenőrizni e-maljeit. Más kérdés, hogy vajon a Peek miért gondolja úgy, hogy az az ember, aki még mobiltelefonját is nehezen veszi igénybe, majd pont egy újabb eszköz hordozásával akarja megoldani azt a problémát, mely valószínűleg számára nem is létezik.

Mindenestre tény, hogy a Peeknek sikerült megnyernie a T-mobile-t magának, így a hazánkban is ismert cég lesz a szolgáltató. Arról egyelőre nincs információ, hogy mekkora tárolókapacitással számolhatnak a leendő vásárlók, mint ahogy arról sem derült még ki semmi, hogy lesz e valamilyen kártyaolvasó slot a gépben. Az viszont biztos, hogy a QWERTY billentyűzettel ellátott készülék szeptember 14-én debütál az Államokban 100 dolláros áron, melyhez egy 20 dolcsis havidíj is járul majd. Mindenképp érdemes lesz figyelemmel követni, hogy lehet e létjogosultsága egy ilyen gépnek. Látatlanban azt kell mondanunk, nem sok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.