A böngésző nem fog futni XP bizonyos változatain

Nem fog minden Windows-on futni a Firefox

A Firefox fejlesztői azt tervezik, hogy böngészőjük jelenleg tervezés alatt álló elkövetkező kiadásában megvonják a támogatást egyes korábbi Windows platformoktól.

2009.04.16 18:34ictpress

Elképzelhető, hogy a Mozilla böngészőjének 3.5-öst követő verziói nem fognak futni az XP bizonyos változatain sem. A tervek szerint a Mozilla jövő év nyarától kezdődően vonná meg kompatibilitási támogatást a Windows XP SP3-nél régebbi platformoktól, azaz ezt követően nem fordítana külön figyelmet arra, hogy a szóban forgónál régebbi Windows változatokon is elérhető funkciókat használjon csak alkalmazásaiban, illetve nem is tesztelné szoftvereit ezekben a működési környezetekben.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az újabb Firefox változatok egyáltalán nem futnak majd az áldozatul esett platformokon, de a működés helyessége nem lesz garantálható azokon, azaz ha a szoftver el is indul, egyes funkciók egyáltalán nem, részben vagy hibásan működhetnek majd. A Firefox jelenleg már tesztelésének vége felé közeledő verziójából, a 3.5-ösből a Mozilla jövő héten tervezi kiadni a negyedik bétát. Az első potenciálisan a Windows XP-n már nem futtatható változat várhatóan 2010-ben jelenik majd meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.