A webkamera betörők ellen is véd

Végignézte az interneten lakása kifosztását

"Élőben" nézhette végig lakása kifosztását az internet révén egy nő az Egyesült Államokban, mivel webkamerát tart otthon bekapcsolva, ám happy end lett a "film" vége: láthatta a tettesek elfogását is.

2009.04.15 08:14MTI

A 43 éves floridai hölgy a munkahelyén volt, otthonától 40 kilométernyire, amikor "hazanézett" számítógépének képernyőjén és szembesült azzal, hogy idegenek garázdálkodnak lakása nappalijában, megdézsmálják hűtőszekrénye tartalmát. Azonnal telefonált a rendőrségnek és közvetítette a látottakat, miközben azok körbevették a házat. "Oké, épp itt van az egyik. Előrerohan. A másik máshol próbál kiutat találni. A kezük tele van mindenfélével."

"Minden rendben, asszonyom. Teljesen bekerítettük a rablókat, nem menekülhetnek el semmivel" - hangzott a rendőrség válasza. A 19 és 20 éves betörőket a házban fogták el, de további két férfi ellen is eljárás indult, mert gyaníthatóan ők tervelték ki a bűntettet - adta hírül az Ananova című brit hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.