Itt az E75!

Mobilizálja az emailezést a Nokia

Már Magyarországon is kapható a Nokia elektronikus levelezésre fejlesztett készüléke az E75. A mobilra telepített Messaging szolgáltatás segítségével akár tíz különböző internetes postafiókból is küldhetünk üzeneteket.

2009.04.09 18:58ictpress

Egymilliárd elektronikus postafiók van a világon, melynek csupán öt százalékát érik el a tulajdonosaik a mobiltelefonjuk segítségével. Felmérések szerint az internetezők többsége szeretné a levelezését a mobiltelefonja segítségével intézni a jövőben, és két éven belül az elektronikus levelezés közel egyharmada mobil interneten keresztül zajlik majd.

A mobilgyártók egymás után dobják piacra az emailek kezelésére is alkalmas készülékeiket, és mutatják be a kapcsolódó szolgáltatásaikat. A Nokia most egy olyan alkalmazást adott ki, ami egyszerre tíz elektronikus postafiók kezelésére is alkalmas, és rendkívül egyszerű használni, mivel a mobil levelezés megkezdéséhez, csak az azonosítóinkat és a jelszavainkat kell beírni a telefonba.

"A Messaging szolgáltatás felhasználói az üzleti és személyes e-mail postafiókjaikhoz is hozzáférhetnek majd a mobiljukkal, és bármelyik postafiókjukból küldhetnek üzeneteket."- mondta el Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója a szolgáltatást bemutató sajtótájékoztatón.

A Nokia a mobil levelezés megkönnyítése érdekében több mint ezer email szolgáltatóval állapodott meg a szolgáltatás bevezetése előtt, többek közt a Gmail -el, a Yahoo Mail -el és a Hotmail-el is. A magyar email szolgáltatók közül az IndaMail és a CitroMail felhasználói küldhetik és fogadhatják majd az emailjeiket a Nokiájukon, a vállalati email kliensek közül pedig a Mail for Exchange-t és az IBM Lotus Notes Travelert támogatja a program.

A Messaging szolgáltatását elsőként az E75 készülékeire telepítette a finn gyártó. A már Magyarországon is kapható okostelefont a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a Nokia. Oldalra csúsztatható QWERTY billentyűzet, GPS navigáció és 3.2 megapixeles kamera is megtalálható a kifejezetten a levelezésre tervezett mobilban, melynek böngészőjével a 3G/HSDPA vagy a WLAN kapcsolatokon keresztül a flash tartalmú honlapok is megjeleníthetőek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.