Ellenőrizni tudják a gabona árakat

Indiai farmerek számára készít alkalmazásokat a Nokia

Egy Nokia alkalmazás segítségével nyomon követhetik a gabona árának alakulását az indiai farmerek. Ezek nélkül az információk nélkül sokkal jobban ki lennének szolgáltatva a termékeiket felvásárló ügynököknek.

2009.04.08 18:30ictpress

A Nokia a Life Tools nevű alkalmazása a cég legegyszerűbb mobiljain is futtatható és a felhasználói a krikett eredmények és a várható időjárás mellett a gabona árának alakulásáról is információkat szerezhetnek a segítségével. Az előfizetőket szöveges üzenetekben tájékoztató szolgáltatást kifejezetten az indiai farmerek számára fejlesztette a finn mobilgyártó, akik jelentős anyagi hasznot remélhetnek a használatától.

A földművesek Indiában ugyanis a gabonát az aratáskor az éppen arra járó, a termésüket a nagyvárosok piacain értékesítő ügynököknek adják el. A szolgáltatás segítségével viszont a jövőben nem csak azt tudják majd eldönteni, hogy reális árat kínál -e az ügynök a termésért, hanem azt is tudni fogják, hogy nem tart -e a földjeik felé egy másik ügynök, akinél kedvezőbb feltételeket alkudhatnak ki. "Hiszek a kemény munkában, ami jobbá teheti az életkörülményeimet, és arra számítok, hogy a Nokia Life Tools segít majd megszerezni a szükséges információkat."- nyilatkozta egy Tujapurban lakó farmer, legalábbis a Nokia sajtóközleménye szerint.

A finn cégnek azonban, valószínűleg nem csak az indiai farmerek életkörülményeinek javítása volt a célja, amikor bevezette a szolgáltatást. Ha ugyanis népszerűvé válik, rengeteg előfizetőt szerezhet a fejlődő országban a cég számára, ráadásul a készülékeik eladását is fellendítheti. Ezen kívül azt is bebizonyíthatja a segítségével a Nokia, hogy a mobiltelefonokat nem csak mp3 lejátszásra és a fingás hangjának utánzására lehet használni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.