A vásárlók a Windows platformot szokták meg

Jöhetnek az Android netbookok?

A HP megerősítette, hogy valóban felmerült a Google - eredetileg mobiltelefonokra szánt - operációs rendszerének felhasználása, mégpedig saját netbook készülékeik kapcsán.

2009.04.06 14:45ictpress

A cég a sajtó megkeresésére válaszolva közölte, valóban foglalkoznak a szoftver alkalmazásának gondolatával. Ha az új platform mellett döntenek, egyszerűsége és sebessége vonzóvá teheti a felhasználók számára, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nehezen barátkoznak meg az új rendszerekkel.

A gyártók számára jelenleg is nagy gondot jelent, hogy a Linux operációs rendszerrel ellátott gépeiket jóval gyakrabban viszik vissza a vásárlók, mert a Windows platformot szokták meg. A gyártóknak viszont nagy előny az alternatív platformok ingyenessége, mert így az alacsonyabb ár mellett, nagyobb nyereséget érhetnek el.

A szakértők még nem értenek egyet abban, hogy az Android szoftver készen áll arra, hogy számítógép operációs rendszerként használják, bizonyos vélemények szerint még telefonokra szánt verziója rendszerként is félkész. A HP mindenesetre elismerte, hogy több mérnökük foglalkozik a kérdéssel, de végleges döntés még nem született az alkalmazás mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.