Jön a General Mobile DSTL1

Két SIM kártyás androidos telefon érkezik

A General Mobile műhelyében egy igen komoly mobiltelefon készülődik. A cég terméke lehet az első két SIM kártyás, csúcskategóriás okostelefon, melyen a Google Android operációs rendszere fut.

2009.01.28 09:59koac, ma.hu

A General Mobile nyilvánosságra hozott ezt-azt a készülő mobiltelefonjukról, mely a DSTL1 névre hallgat. A készülék mutat némi hasonlóságot a HTC Touch Diamondjával, ám ebben egy 5 megapixeles kamera található, valamint két SIM kártyának van benne hely, melyekbe akár különböző szolgáltatók kártyáit is belepakolhatjuk, mely igen fontos momentum lehet az európai illetve az ázsiai piacokon. A telefon három hüvelykes kijelzőjének felbontása ugyan kisebb, mint az említett riválisé – 400x240 pixel – ám a benne található processzor gyorsabb (627MHz), mint a HTC készülékében dolgozó.

A DSTL1 4 gigabájt belső tárhelyet kínál, mely a microSDHC slotnak köszönhetően tovább bővíthető. Emellett szót érdemel még a WiFi megléte is, ugyanakkor a 3G támogatást illetően egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, bár elég valószínűtlennek tűnik, hogy ezt a funkciót kihagyná a General Mobile. Ami az operációs rendszert illeti, a vállalat ugyan nem erősítette meg, hogy Androidon futna a készülék, ám mivel Linux kernelen futó OS-ről van szó, jó eséllyel a Google megoldásáról lehet szó.

A készülék várhatóan a nyáron kerülhet piacra, ára egyelőre nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.