15 és 30 milliárd dollár közötti összegről beszéln

Milliárdokat költ az USA a kiberbiztonságra

Az Egyesült Államok az elkövetkező öt évben hatalmas összegeket költ majd a kiberbiztonság növelésére, erre a pénzre pedig a nagy, katonai megrendelésekre szakosodott cégek pályáznak.

2009.03.23 19:17ictpress

Az amerikai tervek 15 és 30 milliárd dollár közötti összegről szólnak. Ezt az elkövetkező öt évben költenék el, a cél elsősorban a kibervédelem, az informatikai alapú biztonság fokozása az ország infrastruktúrájának nagyobb védelme érdekében. A pályázaton olyan nagy cégek nevei szerepelnek, mint a Boeing, a Lockheed Martin, vagy a Northrop Grumman, amik évtizedek óta fejlesztenek a katonaság számára, de egyes vélemények szerint a területen nem rendelkeznek kellő tapasztalattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.