Kisebb a hardverigénye, mint a Vistának

Nem örülnek a PC-gyártók a Windows 7-nek

Közeledik a Windows 7 megjelenése, de a PC-gyártók elégedetlenek, mert az új operációs rendszernek kisebb a hardverigénye, mint a Vistának, így várhatóan nem dobja meg a hardvereladásokat.

2009.03.19 09:24ictpress

A recesszió miatt minden piaci szegmensben csökkentek a PC eladások, csak a notebookok tudtak növekedést felmutatni, az is elsősorban a netbookok számlájára írható. A gyártók korábbi reményét, hogy az új operációs rendszer megdobja majd az eladásokat, azonban a Microsoft új rendszere nem teljesíti, mert a fejlesztésnél az egyik fő szempont az volt, hogy a Windows 7 a Vistánál gyengébb hardverrel is beérje.

Ez valószínűleg a cég történetében az első alkalom, hogy egy Windows-változat a korábbinál gyengébb hardverrel is beérje. Az új rendszer esetében 1 GHz-es processzort, 512 megabájt memóriát, és 40 gigabájtos merevlemezt jelöltek meg elvárásként, amit a netbookok is könnyedén teljesítenek. Az új operációs rendszer akár már idén ősszel is piacra dobhatja a Microsoft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.