A segédprogram gyenge lábakon áll

Hiba Windows 7 védelmi rendszerében

A Windows 7 User Account Control biztonsági program túl engedékeny lett Long Zheng tesztelő szerint, így könnyen át lehet verni az alkalmazást, és ártó szoftvereket lehet telepíteni akármelyik számítógépre.

2009.02.03 12:30ma.hu

A Windows Vista egyik problémája az volt, hogy a User Account Control (UAC) biztonsági segédprogram bizonyos szoftverek futtatásához és a rendszerbeállításhoz a felhasználó külön beleegyezését kérte. Ez a funkció rengeteg kártevőtől kímélte meg a számítógépet, az alkalmazók azonban ezt zavarónak találták. A visszajelzések miatt a Windows 7 fejlesztői engedékenyebbé tették a UAC-t, az alapértelmezett beállítások szerint engedélykérés és figyelmeztetés nélkül lehet változtatni a rendszerbeállításokon.

A segédprogram azonban gyenge lábakon áll, hisz az UAC-t a rendszerbeállításokon keresztül lehet vezérelni. Long Zheng tesztelő a blogjában egy példakódot tett elérhetővé, ami csendben kikapcsolja a biztonsági programot. A szakértő szerint akár az is kivitelezhető, hogy az UAC felvesz egy alkalmazást az automatikusan induló szoftverek közé, így az újraindítás után a vírus szabadon garázdálkodhat a számítógépen - közölte a HWSW.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.