Internetfüggő fiatalok

Fontosabb az internet, mint a párkapcsolat

Ha választani kellene a mobiltelefonjukat és az internet elérésüket tartanák meg a német huszonévesek a kocsijuk és a házastársuk helyett.

2009.03.04 08:40ictpress

A fiatalok 84 százaléka élne inkább autó vagy partner nélkül, ha egyébként le kellene mondania az internet hozzáféréséről, derül ki a német informatikai szövetség a Bitkom ezer 19 és 29 év közötti fiatal körében végzett felméréséből. A megkérdezettek 97 százaléka mobiltelefon nélkül is elképzelhetetlennek tartotta az életet. A legnagyobb európai informatikai és telekommunikációs vásár, a hannoveri CEBIT egyik fő témája idén az internetes társadalom.

A felmérést végző szervezet elnöke, August-Wilhelm Scheer szerint az internet azért is lehet ennyire elképesztően népszerű a fiatalok körében, mert valódi kapcsolatok kialakítását teszi lehetővé, ahelyett, hogy elidegenítene. "Minden második megkérdezet új barátokra talált az internetes közösségeknek és fórumoknak köszönhetően, nyolc százalékuk pedig a partnerét is a világhálón találta meg." - mondta Scheer a rendezvényen.

A Bitkom elnöke szerint ugyanakkor nem igaz, hogy a web anonimitása eltörölné a szociális különbségeket. "Nagy eltérés van az ötven évnél fiatalabbak és az idősebbek internet használata között. Az számítógépes társadalom egyik legnagyobb kihívása, ennek a szakadéknak a betemetése." - állítja a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.