Leginkább a lányok vannak veszélyben

Minden harmadik angol tinédzsert molesztálnak az interneten

A megkérdezett angol tinédzserek harmada nyilatkozott úgy, hogy már zaklatták az interneten vagy a mobilján. A fiatal lányokat négyszer gyakrabban molesztálják, mint a fiúkat.

2009.03.03 13:18ictpress

Háromból egy fiatalt molesztáltak az interneten vagy a telefonján és az áldozatok többsége lány, derül ki egy zaklatás ellenes angol szervezet a Beatbullying 2000 fős, 11 és 18 év közötti fiatalok körében végzett felméréséből. A leggyakrabban a zaklató telefonon hívások vagy a közösségi oldalakon közzétett sértő tartalmak keserítik meg az angol fiatalok életét. "A felmérésből is látható, hogy angol gyerekek millióit terrorizálják a világhálón, ráadásul az esetek száma járványszerűen növekszik." - mondta el a Reuters-nak Emma Jane Cross a Beatbullying vezetője, aki szerint idáig nem sikerült olyan megoldást találni, vagy intézkedéseket hozni, ami megóvná a gyerekeket a zaklatóktól.

Egy most induló angol közösségi oldal, amit a miniszterelnök és hírességek és is támogatnak azonban azt ígéri, hogy biztonságban használhatják a gyerekek a világhálót a segítségével. A Cybermentor rendszerében az internet veszélyeire felkészített iskolások segítenek társaiknak az eligazodásban. Ha a szülők nem engedik a gyerekeiket egyedül a játszótérre, miért hagynák őket őrizetlenül a kibertérben? - kérdezik az oldal alapítói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.