Sokkal könnyebb és praktikusabb sms-t küldeni

Lassan vége az email-korszaknak a mobil gépeken?

Úgy tűnik, az email ideje az "okostelefonokon", PDA-kon, vagy más hordozható gépeken lejárt Napjainkban sokkal könnyebb és praktikusabb sms-t küldeni, vagy beszélgető (chat) programokon keresztül érintkezni partnerünkkel.

2009.02.22 17:08MTI

Hogy a chatelés mennyire népszerű, azt a Google is belátta, így nem is olyan régen beindították a Google Talk nevű rendszert, amelynek mára nem kevesebb, mint 50 millió felhasználója van világszerte - olvashatjuk az ITPro oldalán. Seth Demsey, a Google menedzsere szerint azért is ennyire népszerűek ezek a programok, mert az emberek akkor is kommunikálni akarnak egymással, ha távol vannak a PC-jüktől és erre az azonnali üzenetküldő szoftverek egyre inkább alkalmasabbak, mint kissé már elavult és lassabb email.

James McCarthy, a Microsoft business osztályának vezetője szerint mindenfajta kommunikációs forma hasznos, és ebbe azért szerinte az email még bőven beletartozik. Azt azonban elismerte, hogy chat programok gyorsabbak, hiszen az illető online van, és így azonnal kommunikálhatunk vele. Az SMS-nél pedig biztosak lehetünk, hogy az illető a lehető leggyorsabban megkapja üzenetünket - ellentétben az elektronikus postával, amelynek fogadásához gépközelben kell lennie azoknak, akiknek nincs hordozható PC-jük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.