Szintet lépett a Gmail

Gmail használat, most már offline is

A mai napig a Gmail talán legnagyobb hibájának számított, hogy egyszerűen nem lehetett használni, ha a gépünk nem volt csatlakozva a világhálóra. Nos, mindez mától a múlté.

2009.01.28 08:19koac, ma.hu

Biztos sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy ilyen-olyan okból kifolyólag net nélkül maradtak, és ezen idő szerették volna arra felhasználni, hogy megnézzék a levelezésüket. Ez mostanáig a Gmail-felhasználóknak nem sikerülhetett, tekintve hogy a Google levelezőkliense nem működött offline állapotban. Egészen mostanáig, a keresőóriás ugyanis bejelentette, hogy jön a Gmail Google Gears-es változata, mely kiküszöböli ezt a problémát.

A plugin installálása után a Gmail immáron detektálja, hogy offline-ak vagyunk e. A program cacheli leveleinket, így azokat ezentúl akkor is olvashatjuk, csillagozhatjuk, címkézhetjük vagy választ írhatunk rájuk, ha éppen nem megy az Internet. Amikor aztán újra csatlakozunk, a program elküldi a korábban megírt leveleinket. Sőt, még a csatolt fájlok megnyitására is van lehetőség. Ez pontosan az a mód, ahogy a Gmail működik a mobiltelefonokon, például a G1-en és azokon, melyek támogatják a Google Gearst.

Természetesen vannak olyan funkciók, melyek nem érhetőek el offline módban, a helyesírás vizsgálat tartozik például ide, de jelenleg fájlokat sem csatolhatunk leveleinkhez, igaz ez a probléma hamarosan orvoslásra kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.