Esti Gmail-tipp

Dokumentumkezelés a Gmailben

A Gmailt Magyarországról is rengetegen használjuk, azonban sokan vannak azok, akik a Google dokumentumkezelő szolgáltatását, a Google Docs-ot nem ismerik illetve nem használják, ugyanakkor szeretnék a dokumentumaikat megjeleníteni. Van megoldás.

2009.01.06 19:30Z., ma.hu

Az URL egyszerű szerkesztésével elérhetjük azt, hogy a leveleinkhez csatolt Office állományokat ne a néha kicsit nehézkes HTML alapú Google Docs-szal nyissuk meg, hanem a Gmail beépített "nézőkéjével".

A Google egyik blogja szerint a Google viewer - mely szintén a Google Docs motorját használja, azonban regisztráció nem szükséges a használatához - ugyanolyan könnyen kezeli a Word, Excel és PowerPoint fájlokat, mint a PDF-eket. Csupán annyit kell tennünk, hogy miután a "View as HTML" opcióra kattintunk, az URL-ben lévő "view=att" szegmenst  "view=gvatt"-ra kell cserélnünk, és már indul is a zoomolható és könnyen kezelhető csatolmánynéző alkalmazás.

Ennyivel okosabbak lettünk ma is, reméljük, hasznos tippet adtunk közre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.