A szigetországban nem megy az Xbox-nak

Egyetlen Xbox 360 a Top 100-ban Japánban

Egyetlenegy Xbox 360-as játék került csak fel a Top 100-as eladásokba Japánban a Famitsu című lap jelentése szerint. Eddig is közismert volt, hogy a szigetországban gyengén szerepel a Microsoft gépe, de azért mégis meglepő, hogy ilyen mértékben.

2009.01.26 19:27MTI

A legfrissebb eladási adatok alapján a Nintendo DS kézikonzolra készült játékok abszolút listavezetőek, illetve igen meglepő, hogy a PlayStation 2 gépen megjelent címek még mindig jobban tarolnak, mint a későbbi generációs PlayStation 3-asok. A Nintendo-Sony párharcban egyébként a Nintendo tűnik abszolút győztesnek, az igazi vesztes azonban a Microsoft a maga egyetlen eladott játékával.

A Kotaku.com szakportál adatai szerint a 100-as eladási listát Japánban a DS vezeti 47 játékkal, amelyet a Wii és a PSP követ 15-15 játékkal, majd a PS2 következik 12, illetve a PS3 10 játékkal, míg a sereghajtó az Xbox 360 a maga 1 játékával.

A szóban forgó Xbox 360-as játék a Tales of Vesperia, és a 100-ból a 82. helyen található.

Japánba egyébként többször is megpróbált betörni a redmondi cég különböző helyi játékcégek felvásárlásával, illetve híres fejlesztők Sonytól való átcsábításával, azonban minden ilyen kísérletük kudarcot vallott hosszú távon. Bár készült néhány olyan konzoljáték is, amely önmagában sikert aratott, azonban hosszú távon a Microsoft képtelen volt megszilárdítani pozícióját a szigetországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.