Már 28 millió eladott konzolnál járnak

Tovább folytatódik a z Xbox 360 diadalmenete

A nehéz gazdasági helyzet ellenére az Xbox 360-nak a legjobb éve volt az utóbbi annak köszönhetően, hogy rekordmennyiségű, 28 millió konzolt adtak el, 84 százalékkal nőtt az online vásárlások összege, illetve az Xbox LIVE aktív tagjainak száma 17 millióra nőtt.

2009.01.09 09:07ma.hu

A Microsoft szórakoztató megoldásokért és eszközökért felelős elnöke, Robbie Bach is csatlakozott Steve Ballmer előadásához a CES-en. Bach szót ejtett róla, hogyan alakítja át az Xbox 360 és az Xbox LIVE az otthoni szórakozás világát. A Microsoft idén tavasszal új szórakoztató műfajt teremt a televíziózás és a játékok jellemzőinek legjavát ötvöző Xbox LIVE Primetime csatorna elindításával. A Primetime a népszerű 1 vs. 100 amerikai tévéshow online verziójával debütál, amelyben résztvevők ezrei játszhatnak majd egymással.

Bach elmondta, mekkora kreativitásról tett tanúbizonyságot az Xbox közösség az Xbox Live Community Games szolgáltatás elindítása óta. Ennek gyümölcse például a Kodu nevű tavasszal megjelenő új játék, amellyel bármilyen életkorú gyerek saját játékot tervezhet és azt barátaival is megoszthatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.