Hatalmas növekvés a Gmailnél

43%-kal nőtt a Google levelezője tavaly

A Google csak négy évvel ezelőtt indította el Gmail levelezőszolgáltatását, de az mostmár a negyedik legnépszerűbb e-mailszolgáltatás a neten, alig maradva le a Yahoo Mail, az AOL Mail, és a Windows Live Hotmail mögött. A többiek kezdhetnek rettegni.

2009.01.16 13:16Z., ma.hu

A Google nem tűnik ki a Gmail felhasználók számát tekintve, de a comScore az egyedi havi látogatókat számolja, és a legfrissebb statisztikák szerint a szolgáltatást látogató emberek aránya 43%-kal nőtt az elmúlt évben - 29,6 millióra. Ezzel szemben a Yahoo Mail 11 százalékkal - 91,9 millió egyéni "kattot" kapott. Az AOL Mail szolgáltatást a második helyet szerezte meg 46,6 millióval, a harmadik pedig a Hotmail lett - 5 százalékos csökkenést produkálva 43,5 millió látogatással.

Hogy képes a Gmail ilyen mértékben fejlődni, amikor a többiek inkább csak stagnálnak? Ennek az lehet az oka, hogy a Gmail nagyobb mértékben fejlődik. Ha a főbb webportálokat subdomain szerint vizsgáljuk, akkor az emailszolgáltatás a forgalom tekintetében az elsők között van. Márpedig a Google sosem portálként tekintette önmagát, hanem egyre több és több szolgáltatást vont be a rendszerébe a keresés mellett, egyre mélyebbre ható kapcsolatokat keresett a használókkal olyan fontos szolgáltatásokat adva a kezükbe teljesen ingyen, amelyek nélkül egy idő után élni sem tudnak. A Google-nek ez a stratégiája.

És bármennyire is nyavalygunk emiatt, az e-mail napjaink legfontosabb kommunikációs eszköze. Ha megmarad a jelenlegi növekedés a Gmailre vonatkozóan, akkor az AOL Mail és a Hotmail fejesei felköthetik a nadrágjukat, hiszen a Gmail két éven belül lehagyhatja őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.