Kivételes teljesítmény mikro-méretben

Érkezik az Acer K10 LED technológiás pico-projektora

Az Acer, a világ PC piacának harmadik legnagyobb forgalmazója bejelentette az új K10 pico-projektort, az első olyan Acer projektor, amely LED lámpa-technológiával készült.

2008.12.18 13:11ma.hu

Míg minden Acer projektor DLP- alapszik, azon a technológián, amely kitűnő kontrasztot, élességet és képi életszerűséget biztosít a kiváló nézői élmény érdekében bármilyen tartalomnak, bármilyen környezetben, az új K10 pico-projektor kombinálja a DLP technológiát a LED lámpa-technológiával, ezáltal a képminőséget egy következő szintre képes emelni.

"Mind izgatottan szemléljük, ahogyan az Acer újabb szintekre emelni a DLP technológiát, hogy olyan termékeket készítsen, melyek teljesen új piacokat céloznak, más termékekkel pedig a meglevő piacok növekedésének gyorsulására hat ösztönzőleg – mindezt teszi úgy, hogy még több értéket ad a szórakoztatásnak és a kommunikáció élményének,” mondja Lars Yoder, a TI DLP Front Projection Business Unit alelnöke és üzleti igazgatója. "Az Acer projektor kínálata valóban kiemelkedő az iparban és megerősíti a cég pozícióját, mint piacvezető".

A LED technológia számos előnnyel rendelkezik a hagyományos lámpákkal szemben. Először is a lámpa cseréje jóformán szükségtelen, mivel a LED élettartama könnyen eléri a 20.000 órát, valamint nincsen benne törékeny izzószál, sem csövek, így tartósságban is verhetetlen. Ennek eredményeképpen a K10 pico-projektor kivételes megbízhatóságot és jelentős megtakarításokat nyújt. A DLP és LED lámpa-technológiák keresztezése jobb színtelítettséget és kontraszt teljesítményt biztosít.

Végül, és követve az Acer törekvéseit, hogy zöldebb, még inkább környezetbarát termékek kerüljenek a kínálatba, a LED lámpa technológia nem alkalmaz olyan veszélyes elemeket, mint például az ólom vagy a halogén gázok és összehasonlítva a hagyományos lámpákkal, az áramfogyasztást akár 30%-kal képes csökkenteni.

Épp egy picivel több, mint fél kilogramm a súlya (0.55 kg / 1.21 lbs.), terjedelme pedig mindössze 127x122 mm: a K10 pico-projektor egyike a kapható legkisebb és legkönnyebb projektoroknak, ideális társává válva minden mobil felhasználónak, akik könnyen hordozható projektort keresnek, amely bárhol azonnal kész a vetítésre. A rendkívüli hordozhatóságot ragyogó formatervezés egészíti ki. A csillogó feketet borítás sugározza magából a finom eleganciát és jól tükrözi az Acer elsőrangú szakértelmét. Finoman formázott vonalak rejtik el a ventilátor rácsát, ezzel is egy kis stílust csempészve a technikába, míg a könnyű használat érdekében a kezelő gombok a sima felületbe süllyesztve kerültek. A K10 pico-projektor további praktikumot kínál az ACer notebook felhasználóknak azzal, hogy az Acer notebookok tápkábele a projektorhoz is csatlakoztatható.

A kompakt méret ellenére a K10 pico-projektor nagy teljesítményt kínál. Az innovatív LED technológia lehetővé teszi, hogy ez az apró projektor 100 ANSI Lumen-es fényerőt tudjon biztosítani, annak érdekében, hogy a képek tiszták és részletgazdagok legyenek akár 150cm átmérőig, míg az 1000:1 kontrasztarány kristálytiszta, élénk vetítést tesz lehetővé. Mindezeken felül, az Acer SmartFormat technológia támogatja mind a 4:3 méretarányt és a szélesképernyőt is, így a felhasználóknak nem kell többé aggódniuk, hogy miként fogják megtalálni a megfelelő képernyő felbontást a szélesképernyős notebookjukon.

Rendelkezik kézi- (akár 40 fokig vertikálisan) és automatikus vetítési magasság korrekcióval, amely kiküszöböli a felfelé- vagy lefelé mutatási hatást, így a közönség derékszögű képeket kap trapéz helyett, ezzel a K10 pico-projektor ideális projektor lehet kisebb környezetekben, mint például egy vezetői iroda vagy kisebb szobák.

További tulajdonságok:
Az Automatikus kikapcsolás segítségével csökkenthető az áram fogyasztás és a költségek, mivel az eszköz automatikusan kikapcsol egy, a felhasználó által korábban beállított, bizonyos időtartam után, ha addig nem érkezik bemeneti jel.

Acer InstantPack technológia: Amennyiben a felhasználó sietve indulna, az áram kábel azonnal kihúzható, amint a projektor kikapcsolásra került, mindenféle rongálódás veszélye nélkül. Nincs szükség kivárni a hűtési periódust; a felhasználó azonnal összecsomagolhatja a projektort és indulhat is.

Az Acer projektorok megfelelnek a legfrissebb Microsoft Vista operációs rendszerek szabványainak. Minden Acer projektorra 2 év általános szervizgarancia érvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.