Újra zsebből mozizhatunk

A 3M is mini projektorral jelentkezik

Egyre elterjedtebbek a különböző zsebben hordható projektorok, melyeket akármikor előkaphatunk és máris kezdődhet a prezentáció. Most a 3M is egy ilyen készülékkel lep meg minket.

2008.11.13 08:07koac, ma.hu

Tegnap jelentette be a 3M az első digitális mobil projektorát, mely elfér az ember markában. A készülék MPro110 névre hallgat és a gyártó szerint üzleti és szórakoztató célokra egyaránt alkalmas. A projektor nagyjából 15 és 127 centiméter távolságból képes a vetítésre, s bár maga a készülék csupán 4.5 hüvelyk hosszú, az általa sugárzott kép felbontása 1280x768. A 3M igyekszik hangsúlyozni, hogy a projektoruk az első a piacon, mely beépítet VGA porttal rendelkezik. A folyékony szilikonkristályos készülék képes megjeleníteni tartalmakat a csatlakoztatott multimédiás eszközökről, vagyis digitális kamerákról, vagy mondjuk mp3 lejátszókról.

A LED fényforrás 10000 órás élettartamot garantál, és nagy előnye, hogy nem igényel semmiféle ventillátort, vagy egyéb hűtési módot. Az MPro110 egy beépített újratölthető lítium-ion akkumulátort használ, mely 40-60 percig bírja, töltés nélkül. A készüléket egyelőre csak Kanadában lehet megvásárolni 360 dollárért. Egyéb országokon belüli terjesztése nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.