Projektor a zsebben

Érkezik a világ legkisebb projektora

Az ausztrál Mint Wireless készüléke akár a farmerzsebünkben is elfér, ám onnan elővéve máris indíthatjuk az aktuális prezentációt.

2008.08.04 10:07koac, ma.hu

A miniatürizálási verseny eheti első képviselője, a fantáziadús V10-es névre keresztelt mini projektor. A készülék valóban igen kicsi, mindössze 125x55x23 milliméteres, ám ettől függetlenül képes arra, hogy 1.8 méter távolságból egy 50 hüvelykes képet jelenítsen meg. A projektort gyakorlatilag bármire ráköthetjük, legyen az DVD lejátszó, vagy akár egy Playstation 3-as játékkonzol.

A készülékben található LED lámpa 20.000 óra vetítést bír előreláthatólag, ráadásul a piacon található konkurensekkel szemben a V10 lámpája semmiféle bemelegítést nem igényel, vagyis bármikor használhatjuk, ha úgy tartja kedvünk. A lítium ion akkumulátor egy feltöltéssel körülbelül egy óra használati időt biztosít. A gép egy gigabájt belső memóriával rendelkezik, de természetesen találhatunk szlotot SD kártyáink számára is. A felbontás a korrekt 640x480 (4:3 képarány), míg a hangot a beépített sztereó hangszórók biztosítják.

A készülék szeptemberben kerül a boltok polcaira. Az induló ár 649 dollár lesz, amely teljesen elfogadhatónak mondható így látatlanban. Ami inkább kérdéses lehet, az a videók minősége egy ilyen eszköz esetében. A vásárlónak azt kell majd eldöntenie, hogy vajon a kicsiny méret, és az ezáltal garantált mobilitás megéri e, hogy éppen az említett paraméterek miatt várhatóan gyengébb minőséget kapunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.