"Mindjárt lemerülök"

Beszélő projektor a Toshibától

A Toshiba olyan projektort jelentett be, mely képes megszólalni. A készüléket természetesen nem csevegőpartnernek szánják, hanem arra, hogy alkalmas legyen szóban jelezni a felhasználónak, ha gondja van.

2008.11.05 09:57koac, ma.hu

TLP-X200U. A világ első beszélő projektora, állítja a Toshiba. A készülék valóban megszólal időnként, igaz nem baráti csevejt kezdeményez, hanem a rendszer állapotáról értesíti a felhasználót. Többek között beszámol arról, hogy a készülék mennyi ideig bírja még töltés nélkül, vagy hogy mennyi a projektorban található lámpa hátralévő élettartama, de több hasonló státuszinformációt is képes megosztani a felhasználóval.

A TLP-X200U felbontása 1024x768, melyhez 600:1 kontrasztarány társul, míg a fényerősséget 3000 ANSI lumenben jelölte meg a gyártó. A készülékben WiFi modul található, melynek segítségévével a projektort bármikor csatlakoztathatjuk vezetéknélküli hálózatra. Persze ezen opció mellett még több hasznos funkcióval ellátták gépüket Toshibáék. Például lehetőség van négy projektor összekapcsolására, így egy összetettebb képet vetíthetünk a nézőközönség elé, de lehetőség kínálkozik arra is, hogy ne csak fehér felületre vetíthessünk. Érdemes még szót ejteni az USB kapcsolat és a HDMI kimenet meglétéről. Ami a biztonságot illeti, a jelszavas védelem mellett egy key-lock is a rendszer része.

A projektor már most megvásárolható, mégpedig 1739 dollárért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.