Ingyenesen letölthető applikáció

Ezzel úgy ír a mobil, mint Shakespeare

Már ami a nyelvezetet illeti. A shakespeare-i stíl használatát elősegítő mobiltelefon-alkalmazást dobtak piacra a bárd halálának 400. évfordulója alkalmából.

2016.04.11 16:01MTI

A ShakeSpeak elnevezésű, ingyenesen letölthető applikáció prediktív (előrejelző) szövegbeviteli technológiát alkalmazva egészíti ki a begépelt szövegeket a bárd stílusában.

A 2008-ban alapított, londoni központú SwiftKey informatikai cég szakemberei Shakespeare teljes életművét elemezve fejlesztették ki a hordozható eszközökre letölthető applikációt.

Ez azt jelenti, hogy, amikor a felhasználó begépeli a ShakeSpeak-billentyűzeten a "lenni" szót, akkor az applikáció kiegészíti a szöveget azzal, hogy "vagy nem lenni: az itt a kérdés".

Az alkalmazás szótárában a drámaíró által gyakran használt kifejezések is sorakoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.