Antenna Hungária

Több mint egymillió okoseszközön a MinDig TV applikáció

Havonta átlagosan százezren nézik a digitális földfelszíni tévéadások egy részét mobileszközökön.

2015.09.28 16:04MTI
Facebook MinDig TV

Több mint egymillió okoseszközre töltötték le a MinDig TV mobil alkalmazását; havonta átlagosan százezren nézik a digitális földfelszíni tévéadások egy részét mobileszközökön - közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A MinDig TV applikáció élőben nézhető műsorokat kínál akár HD minőségben, az M1, M2, Duna, M4 Sport, Duna World és az euronews csatornák esetében ingyenes hozzáféréssel, tartalomtól függően nyelv választási lehetőséggel. Emellett 58 tévé- és 4 rádiócsatorna műsorújságja és folyamatosan frissülő videotéka is elérhető benne.

A zrt. tapasztalatai szerint az ingyenes alkalmazást használók mintegy 75 százaléka az esti órákban, 40 százalékuk pedig hétvégén veszi igénybe a szolgáltatást.

Jellemző, hogy a kiemelt sportesemények időszakában csaknem 40 százalékkal, az úgynevezett Open Window időszakban - amikor egy tartalomszolgáltató műsorfolyama egy bizonyos időszakra elérhető élőben - pedig 60 százalékkal megemelkedik az aktív felhasználók száma. Emellett eseti rendezvények - mint például az augusztus 20-i ünnepi koncertek - közvetítése esetén több ezren az alkalmazáson keresztül követik a programot - olvasható a közleményben.

Az Antenna Hungária beszámolt arról is, hogy az élőben elérhető csatornák közül a 2015 júliusában indult M4 Sport csatorna magasan a legnépszerűbb, ezt követi az M1 és a Duna TV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.