Orvosi technológia

Recept helyett új orvosi applikáció

Tünetek feljegyzése, folyamatos kommunikáció az orvossal - mobilról gyógyulunk.

2015.11.09 22:00ma.hu
University of Michigan

Az orvosok gyógyszerek és fizikoterápia mellett hamarosan "felírhatnak" okostelefonra letölthető alkalmazást is pácienseiknek.

A Michigani Egyetemen fejleszett applikációt egyesült államokbeli kórházak tesztelik, elsősorban daganatos betegségekben szenvedők kezelésénél. Az alkalmazás segítségével a betegek fel tudják jegyezni tüneteiket, fizikai állapotukat, és orvosaikkal is kapcsolatban tudnak maradni két vizsgálat között.

Célja, hogy segítsen olyan esetekben, mikor a betegben kérdés merül fel a fájdalom kezelésének módjáról, vagy a műtét utáni fizikoterápiáról. A páciens csak az orvos engedélyével és felügyeletével használhatja, szemben a többi alkalmazással, melyek legtöbbjét orvosok bevonása nélkül működtetik, így nem teljesen megbízhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.