Generációs szakadék

Így reagáltak a mai fiatalok a Windows 95-re - videó

Már a gépet is alig tudták bekapcsolni, a floppy lemez előtt érthetetlenül álltak, és időszámításunk előttinek tartották a mindössze 20 évvel ezelőtti technológiai újdonságot.

2016.03.10 10:36ma.hu

A legújabb generációk számára szinte elképzelhetetlenek azok az idők, amikor a személyi számítógépek még nem fértek el egy vagy két kézben, és akár perceket is várni kellett a bootolásukra, és a WiFi még nem létezett abban a formájában, ahogyan ma ismerik. Pedig nem kell az őskorba visszamenni, elég csak mindössze 20 évet, amikor is végre debütált a korszakalkotó Windows 95.

A legtöbb fiatal már a futtatásához szükséges gép méretein és perifériáin is meglepődött, és szinte bekapcsolni sem tudták, a monitort nyomkodták eleinte, és nem értették, miért nem indul azonnal minden. És az, hogy kapcsolót kellett megnyomni a kikapcsoláshoz is, egyenesen megdöbbentette őket.

Ha nem is tud angolul, látványos, ahogy próbálkoznak napjaink fiataljai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.