Csikicsuki

Most akkor hogy és kinek lesz ingyenes a Windows 10?

Úgy tűnt, a Microsoft kifejezett célja, hogy a piaci startkor tömegesen váltsanak a felhasználók az új OS-re, de mára már nem igazán biztos, hogy ingyen legális Windows-hoz juthatnak nagyobb tömegek...

2015.06.22 10:03MTI

Múlt héten pénteken friss blogbejegyzésében tudatta a Microsoft, hogy a korábbi verziók (7, 8, 8.1) mellett azok is ingyen jutnak hozzá a vállalat július 29-én megjelenő operációs rendszeréhez, akik részt vettek az Insider Preview, azaz a tesztelési programban.. Mindeközben bejelentették azt is, hogy a következő frissítéstől kezdődően Microsoft Account nélkül is kipróbálható lesz a kiadás előtt álló új Windows, az Insider Preview pedig opt-inné válik – szögezte le az itcafe.hu. Mindezt úgy lehetett értelmezni, hogy akárki hozzájuthat a Windows 10 legális verziójához és a jövőbeni frissítésekhez, azok is, akik korábban nem rendelkeztek semmilyen Windows verzióval, csak a kiadás előtt töltötték le és próbálták ki a 10-est.

A cikk szerint azonban péntek óta a bejegyzést módosította a vállalat, a legújabb verzió szerint aki tesztel, az megkapja a végleges verziót is. A különbség apró, ám nagyon fontos. Azzal ugyanis, hogy az operációs rendszer nem marad aktivált állapotban, mindenképp termékkulcs kell majd ennek az elvégzéséhez. Ez pedig 199 dollártól indul.

Persze ettől még a rendszer működni fog, legrosszabb esetben kiírja hogy „nem eredeti”, de a Microsoft nem ad egyértelmű iránymutatást ennek kapcsán.

Végül Gabriel Aul a Twitteren erősítette meg a winbeta.org kérdésére, hogy azok a béta tesztelők, akik részt vesznek az Insider Programban, a hivatalos megjelenést követően is legális, aktivált Windows 10-et használhatnak majd, egészen addig, míg a programhoz csatlakoztatott Microsoft fiókkal használják a rendszert. Tehát nem kell korábbi verzió az aktivált státuszhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.